Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowo-orzechowe ciasteczka z białek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 100 g
orzechy laskowe 200 g
białko 3 szt
cukier puder 250 g
likier amaretto 30 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowo-orzechowe ciasteczka z białek

Kroki postępowania

1
Migdały i orzechy zmielić lub rozdrobnic blenderem.
Krok 1 - Migdałowo-orzechowe ciasteczka z białek foto
2
Białka ubić na sztywno dodając cukier.
Krok 2 - Migdałowo-orzechowe ciasteczka z białek foto
3
Nastepnie dodać orzechy z migdałami i delikatnie wymieszać, na końcu wlać likier i wymieszać.
Krok 3 - Migdałowo-orzechowe ciasteczka z białek foto
4
Na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem układać porcje ciasta (łyżką). PIec około 17minut w temperaturze 170 stopni.
Krok 4 - Migdałowo-orzechowe ciasteczka z białek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 15.11.2014 08:18
super ciasteczka
caralajna 15.11.2014 07:31
fajne ciasteczka, smakowałyby mi
gusia1000 15.11.2014 00:19
Tylko takie piec.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak