Migdałowe tiramisu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty podłużne

    24
  • napar kawy

    1 szkl.
  • likier migdałowy

    50 ml
  • żółtko jajek

    4
  • cukier

    1/2 szkl.
  • cukier wanilinowy

    1
  • serek mascarpone

    50 dag
  • ciemne kakao

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Podłużną formę wyłóż folią. Na spodzie rozłóż połowę biszkoptów.
2. Ciastka skrop kawą wymieszaną z likierem. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym w kąpieli wodnej. Połącz z serkiem. Wymieszaj.
3. Połowę kremu rozsmaruj na biszkoptach w formie. Ułóż drugą warstwę ciastek. Skrop je resztą kawy. Następnie posmaruj pozostałym kremem. Wstaw na 3h do lodówki. Przed podaniem oprósz kakao.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 28.04.2016 18:13
bardzo smaczne
Rafał10 11.02.2013 18:07
migdałowe mmmm na pewno rozpływa się w ustach :)
Joanna23 29.01.2013 10:46
lubię
Simeo 23.01.2013 14:04
bardzo lubię tiramisu
Ela6 23.01.2013 13:40
super
Laila2786 23.01.2013 13:19
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat