Migdałowa zupka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    200 g
  • mleko

    1,5 l
  • cukier

  • aromat migdałowy

  • płatki migdałowe

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały wrzucamy na moment do wrzącej wody, odsączamy, obieramy ze skórki i drobno mielimy. Gotujemy mleko, dodajemy odrobinkę masła i migdały, pod koniec gotowania dodajemy aromat migdałowy. Nalewamy do talerzów i dekorujemy płatkami migdałowymi, gotowe! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
suzana 25.11.2010 13:26
pyszna zupka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat