Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowo-Jabłkowe przekąski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
migdały 1 garść
margaryna Kasia do posmarownaia blachy
dżem jabłkowy 6-7 miętowy

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowo-Jabłkowe przekąski

Schłodzone wcześniej ciasto francuskie rozwijamy i kładziemy na nim dżem jabłkowo-miętowy , oczywiście własnej roboty następnie dżem rozprowadzamy po całym cieście tak żeby wszędzie się on znalazł, kolejną czynnością jest posypanie migdałami dżemu, migdały muszą znaleźć się na całym cieście na porcji dżemu. Następnie ciasto zawijamy i lekko przygniatamy żeby dżem ładnie się ułożył w środku.
Smarujemy blachę margaryną Kasia a następnie pieczemy około 10-15min w temp 150sto. (do zarumienienia się).

Przepis na Dżemik jabłkowo-miętowy znajdziecie u mnie w przepisach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 25.09.2011 23:18
Nie mam dżemu jabłkowo-miętowego ale wypróbuję z innym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak