Przepis i sposób przygotowania na: Miętowo-czekoladowy torcik
Kroki postępowania
Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy około 22 cm średnicy i piec w temp. 180 st około 15-20 minut.
Masa miętowa:
1 szklankę śmietany zagotować z dodatkiem całych gałązek mięty, następnie wystudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Masa śmietankowa:
Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i na koniec dodać rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę.
Masę śmietankowa wylać na masę miętową i wstawić formę najlepiej na cała noc do lodówki, aby ciasto na dobrze zastygło.
Po zastygnięciu deser wyjąć z formy i po wierzchu polać rozpuszczoną czekoladą wymieszaną z dodatkiem śmietanki po zastygnięciu polewy dowolnie udekorować.