Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowa Wątróbka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 50 gram
olej do smaku
cebula do smaku
czosnek do smaku
mięta pieprzowa do smaku
pieprz do smaku
cynamon do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 40 gram
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowa Wątróbka

Umytą i oczyszczoną wątróbkę pokroić i podsmażyć na połowie oleju. Wlać wino i dusić do momentu ,gdy wątroba będzie miękka. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na reszcie oleju. do masy cebulowej dodać miętę, pieprz , paprykę i cynamon. Wszystkie składniki starannie wymieszać i przełożyć do wątroby. Wlać bulion , dodać sok z cytryny ( ilość taką jaką lubimy ) oraz bułkę tartą. Całość dusimy około 20 minut. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.01.2013 10:24
super pomysł na wątróbkę :)
Anna43 23.01.2013 18:52
Owca - ale jakże smaczne polecam
gosia56 23.01.2013 18:36
ciekawe połączenie
owca441 23.01.2013 18:32
dziwne połączenie z miętą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak