Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowa kawa mrożona z lawendą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 300 mililitrów
likier miętowy 2 łyżki
kwiatki lawendy 2 łyżki
kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
miód 1 łyżeczka
lód 4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowa kawa mrożona z lawendą

Do blendera z funkcją kruszenia lodu wrzucić po kolei wszystkie składniki i zmiksować całość na najwyższych obrotach przez około pół minuty.

Po tym czasie rozlać kawę do wysokich szklanek, udekorować bitą śmietaną, miętą i likierem oraz gałązkami lawendy, podawać z długą łyżeczką deserową lub słomką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.05.2016 11:19
nabrałam ochoty na taką
Konczi 02.08.2012 18:15
ale apetycznie podana ! super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak