Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa mrożone 40 dag
kapusta biała 30 dag
koperek 1/2 pęczka
szczypiorek 1/2 pęczka
ocet winny
masło 5 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Kapusta młoda z fasolką szparagową i marchewką to wspaniałe połączenie, idealny dodatek do dania z mięsem.

Przepis i sposób przygotowania na: Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu

Kroki postępowania

1
Umyty koperek i szczypiorek drobno posiekać.
Krok 1 - Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu  foto
2
Kapustę umyć, poszatkować.
Krok 2 - Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu  foto
3
Na patelni rozgrzać masło, wsypać mieszankę warzywną ( fasolka szparagowa, marchewka) i kapustę.
Krok 3 - Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu  foto
4
Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 15 minut.
Krok 4 - Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu  foto
5
Następnie dodać posiekaną zieleniną, podsmażyć do odparowania wody.
Krok 5 - Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu  foto
6
Doprawić do smaku solą, pieprzem i winnym octem, wymieszać.
Krok 6 - Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 27.06.2014 21:41
pyszne warzywka :)
Beatris 14.06.2014 15:18
Bardzo lubię takie dodatki do obiadu:)
marcia7 14.06.2014 12:36
ale zdrowa
Kuchenka 14.06.2014 09:33
apetyczne :)
Czyki 14.06.2014 09:22
I już wiem co będę jadła na obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak