Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mieszane kotlety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 worek
ogórek konserwowy Smak 2 sztuki
olej 1 do smażenia
ser żółty 10 dag
kiełbasa 1 pętelek
ziemniaki 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól i pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mieszane kotlety

Kroki postępowania

1
Kiełbasę, ogórka i ser kroimy w średnią kostkę
Krok 1 - Mieszane kotlety foto
2
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie i przeciskamy przez praskę. Mieszamy wszystko w misce z połową bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Mieszane kotlety foto
3
Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Mieszane kotlety foto
4
Smażymy z obu stron na patelni, lekko przewracając by się nie rozpadły.
Krok 4 - Mieszane kotlety foto
5
Gotowe kotleciki możemy polać dowolnym sosem i zajadać.
Krok 5 - Mieszane kotlety foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak