Mieszana sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1/2 główki
  • kleik mleczny

    1/2 główki
  • rukola

    garsć
  • radicchio

    5 liści
  • pomidor

    2 sztuki
  • ogórek

    1/2 sztuki
  • mozarella

    1 kulka
  • sos

  • ocet winny

    2 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • czubrica zielona

    do smaku
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałaty umyć osuszyć porwać na kawałki wymieszać w salaterce.Pomidora pokroić na cząstki ogórka obrać ze skórki rzodkiewkę oczyścić umyć.

Mozarellę osączyć z zalewy pokroić wszystko na kawałki dodać do sałatki,wymieszać .

Przygotować sos:Olej połączyć z octem doprawić do smaku sola pieprzem oraz cukrem wsypać czubricę i utrzeć na gładka masę .

Polać składniki sałatki,wymieszać. podawać solo lub jako dodatek do mięsnego obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 01.03.2014 21:04
zdrowo i baaardzo smacznie :)
Renata9 01.03.2014 19:54
super zdrowa i smaczna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat