Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sałata lodowa
1/2 główki -
kleik mleczny
1/2 główki -
rukola
garsć -
radicchio
5 liści -
pomidor
2 sztuki -
ogórek
1/2 sztuki -
mozarella
1 kulka -
sos
-
ocet winny
2 łyżki -
oliwa
3 łyżki -
sól do smaku
-
czubrica zielona
do smaku -
rzodkiewka
1 pęczek -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Mozarellę osączyć z zalewy pokroić wszystko na kawałki dodać do sałatki,wymieszać .
Przygotować sos:Olej połączyć z octem doprawić do smaku sola pieprzem oraz cukrem wsypać czubricę i utrzeć na gładka masę .
Polać składniki sałatki,wymieszać. podawać solo lub jako dodatek do mięsnego obiadu.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się