Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z kurczaka w maślance i rozmarynie
Kroki postępowania
Po upływie pół godziny mięso odkryć, oblać powstałym sosem i pozostawić w piekarniku aby nabrało rumianego koloru.
kurczak | 1/2 szt |
maślanka | 200 ml |
musztarda dijon | 1 łyżka |
czosnek | 2 ząbki |
rozmaryn siekany | 1 łyżeczka |
oliwa | 2 łyżki |
sos sojowy | 1 łyżka |
syrop klonowy | 1 łyżka |
Papryka słodka mielona Prymat | |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: