Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w sosie śmietanowo pieczarkowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 2 piersi
pieczarki 250 g
pęczek szczypiorku
melisa świeża
śmietana 18 proc 200 g
woda 1 szklanka
sól
pieprz
olej
makaron kokardki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w sosie śmietanowo pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyszczam, kroję drobno i wrzucam na patelnie na odrobinkę oleju. Solę i pieprzę do smaku - podsmażam aż pieczarki puszczą wodę i odparują. W tym czasie kroję mięso z kurczaka w niewielką kostkę i dorzucam do pieczarek.
Krok 1 - Mięso w sosie śmietanowo pieczarkowym foto
2
Mieszam i podsmażam aż mięso się zetnie. W kubeczku mieszam wodę ze śmietaną - wlewam na patelnie.
Krok 2 - Mięso w sosie śmietanowo pieczarkowym foto
3
Gdy wszystko wymieszam i chwilę razem podgotuję do podgrzania sosu to dodaję posiekany szczypiorek wraz ze świeżą melisą, doprawiam ostatecznie do smaku - podsmażam jeszcze razem ok 5 minut.
Krok 3 - Mięso w sosie śmietanowo pieczarkowym foto
4
Danie jest gotowe. Podaję na dowolnym makaronie.
Krok 4 - Mięso w sosie śmietanowo pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 01.06.2013 15:36
świetne danie :) uwielbiam takie przysmaki :)
kriko 31.05.2013 16:06
lubie takie potrawy
Krzysztof15 31.05.2013 16:02
pyszne super podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak