Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w sosie koperkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka bez kości 60 dag
koperek 2 pęczki
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 plaster
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
śmmietana 100 ml
mąka 2-3 łyżki
olej 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w sosie koperkowym

Szynkę opłukać , pokroić na kawałki. Marchewkę, pietruszkę , seler , cebulę obrać, opłukać.Do garnka wlać 1,2 litra wody. Włożyć pokrojone mięso. Dodać obraną pietruszkę , marchewkę seler , liść laurowy oraz cebulę.Gotować aż mięso będzie miękkie. Koperek posiekać.Wyłożyć warzywa , można użyć do sałatki.Dodać posiekany koperek . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Gotować ok 10 minut . Zrobić zasmażkę z czterech łyżek oleju i trzech łyżek mąki.Rozprowadzić w wywarze z gotowanego mięsa.Następnie rozprowadzić śmietanę w sosie.Sos dobry jest z ziemniakami lub ryżem , kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.06.2014 07:30
już dawno nie robiłam
Kate131 27.08.2012 09:50
fajny przepis
Agnieszka91 28.07.2012 16:25
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak