Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka wieprzowa
1, 20 kg -
cebula
2 szt -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt -
ziele angielskie
2-3 szt -
pieprz
ok 5 ziaren -
kostka mięsna
1 szt -
mąka pszenna
1-2 łyżki -
olej
-
marynata
-
czosnek
2 ząbki -
miód
1 łyżeczka -
majeranek
1-2 łyżeczki -
papryka mielona
-
sól i pieprz
-
olej
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy albo rumienimy pokrojoną cebulę. Przekładamy do rondla a tym samym tłuszczu obsmażamy na rumiano mięso. Przekładamy do rondla, dodajemy przyprawy i zalewamy wodą by minimalnie zakryła mięso.
Dodajemy kostkę(można pominąć) i dusimy do miękkości 60-70 min. Na koniec mąkę rozprowadzamy w wodzie i zagęszczamy sos.
Doprawiamy do smaku.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się