Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :)

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1200 g
  • orzechy włoskie

    100 g
  • pieczarki

    150 g
  • mięso wieprzowe

    300 g
  • chrzan ze słoika

    3-4 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • przyprawy

    do smaku
  • masło do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
Mięso wieprzowe usmażyć, zmielić, pieczarki umyć, usmażyć, orzechy posiekać. Schab naciąć w taki sposób, by powstały dwie "kieszenie".
Krok 2 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
Jedną, najdłuższą kiszeń nasmarować chrzanem.
Krok 3 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
Wyłożyć usmażone pieczarki.
Krok 4 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
Następnie dodać zmielone mięso i posiekane orzechy.
Krok 5 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
Odwinąć pierwszą warstwę i powtórzyć czynność z farszem. Całość zwinąć i obwiązać nicią.
Krok 6 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
Natrzeć mieszanką przypraw i obsmażyć z obu stron na maśle.
Krok 7 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego łącznie z tłuszczem ze smażenia.
Krok 8 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
Piec przez ok. 90-100 min. w temp. 180 stopni od czasu do czasu polewać powstałym tłuszczem.
SMACZNEGO!
Malinka
Przyprawy do mięsa to gotowa mieszanka przywieziona z Egiptu. Ale każdy może zrobić własną wedle upodobań.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 30.12.2014 14:23
pysznosci :)
norweska20 28.12.2014 19:58
smakowite mięsko
migotka28 27.12.2014 23:22
mniam przepyszna wędlinka
IwonaDD 27.12.2014 16:36
prezentuje się wybornie
fotoviderek 27.12.2014 16:04
Do takiego mięska jestem zawsze chętny :)
ania2610 27.12.2014 15:34
schabik z niespodzianką - pyszny!
Beatris 27.12.2014 15:05
Wspaniale przygotowane mięsko:)
Anna133 27.12.2014 14:49
wspaniałe na świąteczny poczęstunek ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat