Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :)

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1200 g
orzechy włoskie 100 g
pieczarki 150 g
mięso wieprzowe 300 g
chrzan ze słoika 3-4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
przyprawy do smaku
masło do smażenia

Porada

Przyprawy do mięsa to gotowa mieszanka przywieziona z Egiptu. Ale każdy może zrobić własną wedle upodobań.

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :)

Kroki postępowania

1
Mięso wieprzowe usmażyć, zmielić, pieczarki umyć, usmażyć, orzechy posiekać. Schab naciąć w taki sposób, by powstały dwie "kieszenie".
Krok 1 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
2
Jedną, najdłuższą kiszeń nasmarować chrzanem.
Krok 2 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
3
Wyłożyć usmażone pieczarki.
Krok 3 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
4
Następnie dodać zmielone mięso i posiekane orzechy.
Krok 4 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
5
Odwinąć pierwszą warstwę i powtórzyć czynność z farszem. Całość zwinąć i obwiązać nicią.
Krok 5 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
6
Natrzeć mieszanką przypraw i obsmażyć z obu stron na maśle.
Krok 6 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
7
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego łącznie z tłuszczem ze smażenia.
Krok 7 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto
8
Piec przez ok. 90-100 min. w temp. 180 stopni od czasu do czasu polewać powstałym tłuszczem.
SMACZNEGO!
Krok 8 - Mięso w mięsie, czyli schab nadziewany mięsem mielonym i nie tylko... :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 30.12.2014 14:23
pysznosci :)
norweska20 28.12.2014 19:58
smakowite mięsko
migotka28 27.12.2014 23:22
mniam przepyszna wędlinka
IwonaDD 27.12.2014 16:36
prezentuje się wybornie
fotoviderek 27.12.2014 16:04
Do takiego mięska jestem zawsze chętny :)
ania2610 27.12.2014 15:34
schabik z niespodzianką - pyszny!
Beatris 27.12.2014 15:05
Wspaniale przygotowane mięsko:)
Anna133 27.12.2014 14:49
wspaniałe na świąteczny poczęstunek ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak