mięso mielone zapiekane pod jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

farsz

  • mięso mielone

    500g
  • cebula

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    1-2ząbki
  • zioła

Lista składników

  • jajko

    4
  • papryka czerwona

  • bakłażan

  • ser tarty

    100g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - mięso mielone zapiekane pod jajkiem foto
Bakłażan ponacinać, obsypać przyprawami i włożyć do piekarnika w naczyniu żaroodpornym. Piec około 30 minut, 180 stopni do miękkości.
Krok 2 - mięso mielone zapiekane pod jajkiem foto
Łyżką wyciągnąć miąższ z bakłażana i posiekać. ( można także użyć skórki)
Krok 3 - mięso mielone zapiekane pod jajkiem foto
Mięso mielone wymieszać z przyprawami, cebulą i czosnkiem. Usmażyć.
Krok 4 - mięso mielone zapiekane pod jajkiem foto
Mięso wymieszać z miąższem z bakłażana, papryką i serem.
Krok 5 - mięso mielone zapiekane pod jajkiem foto
Masę wyłożyć do kokilek (4 porcje), wyrównać.
Krok 6 - mięso mielone zapiekane pod jajkiem foto
Na farsz wbić jajko i oprószyć ziołami. Piec około 20 minut, 180 stopni. Do ścięcia się jajka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 19.03.2015 17:55
smaczne danie
paulette17 19.03.2015 15:48
Bardzo podoba mi się ten pomysł :)
NatalkaC 19.03.2015 15:31
fajnie podane, apetycznie wygląda.
gosia561 19.03.2015 12:58
fajne podanie
wwwiolka 19.03.2015 12:37
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat