Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone
500 g -
cebula
2 szt -
przecier pomidorowy
2 łyżki -
pieczarki
250 g -
groszek konserwowy
1 puszka -
papryka czerwona
1 szt -
bulion mięsny
1,5 l -
ząbki czosnku
1 szt -
masło klarowane
1 łyżka -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
Papryka ostra mielona Prymat
1/4 łyżeczki -
natka pietruszki
1/2 pęczka -
sól i pieprz
Przepis i sposób przygotowania Mięso mielone z warzywami
Dodać czosnek drobno posiekany,paprykę ostrą, paprykę słodką, pieprz,
przecier pomidorowy i mięso mielone. Wszystko zalać bulionem i dusić
pod przykryciem na małym ogniu.
Pieczarki pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę i dołożyć do mięsa.
Wymieszać, doprawić do smaku i dusić do miękkości warzyw.
Na koniec dołożyć groszek i natkę pietruszki.
Dusimy 2-3 minuty.
Komentarze (1)