Mięso mielone z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • pieczarki

    250 g
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 szt
  • bulion mięsny

    1,5 l
  • ząbki czosnku

    1 szt
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1/4 łyżeczki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Dodać czosnek drobno posiekany,paprykę ostrą, paprykę słodką, pieprz,
przecier pomidorowy i mięso mielone. Wszystko zalać bulionem i dusić
pod przykryciem na małym ogniu.
Pieczarki pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę i dołożyć do mięsa.
Wymieszać, doprawić do smaku i dusić do miękkości warzyw.
Na koniec dołożyć groszek i natkę pietruszki.
Dusimy 2-3 minuty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 18.03.2015 13:11
ciekawy obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat