Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso mielone na waflu.

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Ciekawy pomysł na podanie mięsa mielonego na waflu. Dobrze doprawione mięso z dodatkiem cebuli, koperku i pierprzu.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jajko 3
cebula biała 1
bułka czerstwa 1
mąka pszenna ok. 7 łyżek
koperek pęczek
mleko 1 szklanka
sól do smaku
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone na waflu.

1. cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić. Bułkę namoczyć w 1/2 szklanki mleka i odcisnąć. Do mielonego mięsa dodać cebulę, bułkę, 1 jajko, sól i pieprz. Wyrobić masę. Następnie wyłożyć ją na wafle i ułożyć jeden na drugim. Gdy wafle zmiękną, całość zwinąć w roladę.

2. Gotową roladę pokroić w kromki o grubości ok. 1 cm każda.

3. 2 jajka roztrzepać w miseczce, dodać drobno posiekany koperek, 1/2 szklanki mleka oraz mąkę. Wymieszać ( ciasto powinno mieć konsystencję kwaśnej śmietany). Kromki zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.12.2013 23:04
ciekawy pomysł:-)
Adamorek 25.02.2013 22:47
ciekawy sposób
Aannkaa82 25.02.2013 20:40
Słyszałam o tym połączeniu (wafel + mieso) ale jakos nie mam odwagi spróbować :).
gosia56 25.02.2013 20:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak