Mięso mielone na waflu.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • jajko

    3
  • cebula biała

    1
  • bułka czerstwa

    1
  • mąka pszenna

    ok. 7 łyżek
  • koperek

    pęczek
  • mleko

    1 szklanka
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić. Bułkę namoczyć w 1/2 szklanki mleka i odcisnąć. Do mielonego mięsa dodać cebulę, bułkę, 1 jajko, sól i pieprz. Wyrobić masę. Następnie wyłożyć ją na wafle i ułożyć jeden na drugim. Gdy wafle zmiękną, całość zwinąć w roladę.

2. Gotową roladę pokroić w kromki o grubości ok. 1 cm każda.

3. 2 jajka roztrzepać w miseczce, dodać drobno posiekany koperek, 1/2 szklanki mleka oraz mąkę. Wymieszać ( ciasto powinno mieć konsystencję kwaśnej śmietany). Kromki zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 17.12.2013 23:04
ciekawy pomysł:-)
Adamorek 25.02.2013 22:47
ciekawy sposób
Aannkaa82 25.02.2013 20:40
Słyszałam o tym połączeniu (wafel + mieso) ale jakos nie mam odwagi spróbować :).
gosia56 25.02.2013 20:21
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat