Mięso jagnięcia smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    20 dag
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • cebulka dymka

    4 cebulki
  • czosnek

    3 ząbki
  • olej

    4 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • woda

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżka
  • wódka

    1 łyżka
  • olej sezamowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko pokroić na bardzo cienkie plastry , mąkę ziemniaczaną połączyć z 1 łyżką wody i wymieszać z mięsem , 2 łyżki oleju wlać do dużej patelni , rozgrzać na średnim ogniu mieszając smażymy przez 2 minuty potem mięso wyjąc i odstawić . Do tej samej patelni wlać 1 łyżkę oleju , włożyć cebulę i czosnek , mieszając smażyć 2 minuty i zwiększamy płomień . Mięso przekładamy na patelnię , wlać sos sojowy , wódkę i posolić mieszając smażymy 1 minutę na dużym ogniu a przed podaniem dodać olej sezamowy i zamieszać .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 24.07.2012 16:07
ekstra
babcia 24.07.2012 16:07
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat