mięso duszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    0,5 kg
  • cebula biała

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuka
  • seler

    1/2 sztuka
  • pietruszka

    1/2 sztuka
  • musztarda

    1 łyżka
  • mąka

  • sól

  • kostka mięsna

  • pieprz

  • majeranek

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • ziele angielskie

  • papryczka chili

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Cebulę, marchewkę kroimy w kostkę talarki jak kto woli. Podsmażone mięso przesypujemy do garnka zalewamy woda dodajemy kostkę mięsną, liść laurowy i ziele angielskie, pietruszkę i seler.Gdy woda będzie się gotować zmniejszamy ogień tak aby mięso się tylko dusiło, dodajemy w tedy marchew i cebulę i łyżkę musztardy, przyprawiamy do smaku według uznania, gdy mięso będzie już miękkie a sos niedostatecznie gesty możemy dodać mąkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Piotr-21 09.11.2012 19:25
smaczne
Piotr-21 09.11.2012 19:25
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat