Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso cebulowe z kurkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso cebulowe z kurkami

Kroki postępowania

1
Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka
300 g świeżych kurek
2 duże cebule
1 zupa cebulowa w proszku
1 szklanka śmietany kremówki 36%
1 szklanka wody
Krok 1 - Mięso cebulowe z kurkami foto
2
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w większą kostkę, podsmażyć na łyżce oleju na rumiano. Kurki podsmażyć na maśle z dodatkiem jednej cebuli. Do szkła żaroodpornego włożyć cebulę pokrojoną w półplastry, mięso, kurki.
Krok 2 - Mięso cebulowe z kurkami foto
3
Składniki sosu połączyć ze sobą i wlać do naczynia, wymieszać wszystko, przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 45 minut, aż sos będzie gęsty
Krok 3 - Mięso cebulowe z kurkami foto
4
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Mięso cebulowe z kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 20.10.2014 14:58
doskonałe i takie jesienne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak