Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
filet z kurczaka
2 sztuki -
cukinia
1 sztuka -
boczek wędzony
20 dkg -
kurki
30 dkg -
sól i pieprz
do smaku -
cebula biała
1 sztuka -
koper świeży
10 gałazek -
masło klarowane
do smaku -
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Pierś z kurczaka rozbijam delikatnie, nie nacinam ich.

Cebulkę drobno kroję, kurki myję.

Przesmażam cebulę na maśle, dodaję umyte kurki i dalej przesmażam. Doprawiam, sola, pieprzem, dodaję pokrojony koperek.

Na papierze do pieczenia, układam pokrojone plastry boczku. Zawsze go kroję jak jest zamrożony, maszynką do chleba wtedy wychodzą cienkie plastry. Na boczku układam rozbitą pierś, solę ją i pierzę,, doprawiam przyprawą do kurczaka.Cukinię kroje na plastry cienkie, wkładam do wrzątku na 3 minuty żeby zmiękła i była elastyczna. Wyjmuję, osuszam i układam na piersi.


Komentarze (19)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (9)