Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny sos do makaronu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędiwca wieprzowa 25 dag
cebula biała 2 szt
cebula czerwona 2 szt
śmietana 100 ml
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżeczka
ziele angielskie 1 kulka
pieprz
sól
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny sos do makaronu

Cebulę białą i czerwoną obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, Mięso umyć i pokroić w kostkę, podlać wodą, wrzucić ziele angielskie i pokruszoną kostkę bulionową, dusić około 20 minut pod przykryciem. Co jakiś czas dodawać odrobinę wody by nie przywierało. Kiedy uzyskamy podduszone miso dodajemy do cebulę oraz zmiażdżony czosnek i podduszamy razem do uzyskania gęstej konsystencji, zalewamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podać z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 24.02.2014 08:49
smaczny sos
Kasnaj 22.01.2013 19:13
bardzo lubię takie sosy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak