Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny obiad

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona 1 puszka 20 dag
natka pietruszki 1 peczek
papryka konserwowa 1 słoik 250 ml
koper 1 pęczek
boczek 30 ag
kiełbasa 2 pętka
czosnek 4 ząbki
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyzeczki
ogórek 1 z kurkumą

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny obiad

Kroki postępowania

1
Mięso płuczemy, mielimy. Boczek, kiełbasę kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa smażonego już na tłuszczu. .
Krok 1 - Mięsny obiad foto
2
Dodajemy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę. Następnie wyciskamy czosnek przez praskę. Paprykę i ogórek kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa.
Krok 2 - Mięsny obiad foto
3
Do smaku dodajemy sól, pieprz majeranek i zioła prowansalskie.
Krok 3 - Mięsny obiad foto
4
Dodajemy opłukany posiekany koper, i natkę. Mieszamy
Krok 4 - Mięsny obiad foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 04.06.2013 09:57
Lubię takie dania :)
meg1984 30.05.2013 21:28
dobry obiad
Aleksandra/Olcia 30.05.2013 20:08
chłopski garnek :)
Megg 30.05.2013 19:44
pyszny taki kolorowy obiadzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak