Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny kociołek rozmaitości

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 200 gr
cebula 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
ogórki kiszone 3 sztuki
pomidory 6 sztuk
kukurydza w puszce 1/2 sztuka
olej do smażenia
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat
czosnek świeży główka 1 sztuka
bulion wołowy 1,5 szklanka
łopatka bez kości 200 gr
papryka czerwona 2 sztuki
karkówka 150 bez kości
seler naciowy 3 (łodygi)

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny kociołek rozmaitości

Wszystkie mięsa myjemy kroimy w dużą kostkę i obsmażamy na patelni na złoty kolor.Do dużego glinianego garnka(może być naczynie żaroodporne albo garnek który można wstawić do piekarnika)wyłożyć mięso.
Cebulę,marchewkę i czosnek obieramy.Do mięsa dorzucamy,cały czosnek,całe pomidory(obrane ze skóry)i całe ogórki.Marchewkę,seler i paprykę kroimy w duże kawałki i również dodajemy.Dorzucamy kukurydzę i wszystkie przyprawy.Zalewamy bulionem.Nie mieszamy.Naczynie nakrywamy folią aluminiową,i nakrywamy pokrywką.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st,na 4 godziny,nie otwieramy.
Taką potrawę można również zrobić na ognisku w żeliwnym naczyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 12.11.2012 20:05
bomba zdrowia i witamin, pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak