Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny gulasz z suszonymi grzybami leśnymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby suszone 1 szklanka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sos sojowy ciemny 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżki
sól
pieprz
wieprzowina 400 (np. karczek)

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny gulasz z suszonymi grzybami leśnymi

Kroki postępowania

1
Suszone grzyby przesypujemy do miseczki i zalewamy przegotowaną ostudzoną wodą - około 2 szklanki. Grzyby powinny moczyć się przez około 20 minut.
Krok 1 - Mięsny gulasz z suszonymi grzybami leśnymi foto
2
Mięso myjemy i kroimy w mniejsze kawałeczki wrzucamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i sól - przesmażamy zalewamy całość grzybami wraz z wodą i dusimy przez następnie 20 minut pod przykryciem,
Krok 2 - Mięsny gulasz z suszonymi grzybami leśnymi foto
3
Następnie dodajemy sos sojowy oraz pieprz. W miseczce w 200ml wody rozrabiamy dwie łyżki mąki i zaprawiamy ugotowany gulasz.
Krok 3 - Mięsny gulasz z suszonymi grzybami leśnymi foto
4
Gulasz doprawiamy do smaku na sam koniec pieprzem i solą. Podajemy na goraco
Krok 4 - Mięsny gulasz z suszonymi grzybami leśnymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 05.12.2012 10:24
gulasz był bardzo doby, polecam :)
PIOTR11 05.12.2012 09:52
mnie by smakowało takie danie
Magula 05.12.2012 09:13
Pyszne
Laila2786 05.12.2012 09:00
pycha,takiego gulaszu mi trzeba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak