Przepis i sposób przygotowania na: Mięsno warzywna zapiekanka z imbirem
Kroki postępowania
Potem wbijamy jajko, dodajemy sól, śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
W tym czasie drobno siekamy mięso z marynaty.
Formę 22 X 9 cm smarujemy margaryną i posypujemy mąką.
Wyrośniętym ciastem wykładamy spód blaszki, na boki ciasto wałujemy, wycinamy paski szerokości 2,5 cm. Paskami okładamy boki formy i posypujemy kaszą manną.
Ciasta jest trochę więcej, z reszty wycinamy zwierzątka lub inne wzorki.
Do posiekanego mięsa dodajemy roztrzepane jajko,, posiekany imbir, kaszę manną, mieszamy i wykładamy cienką warstwę na ciasto.
Zapiekankę pieczemy ok. 50 minut w 180 C.