Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsno - gryczane kotlety na patyku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
kasza gryczana 100 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsno - gryczane kotlety na patyku

Kaszę gryczana ugotować według przepisu na opakowaniu. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, przyprawami, kaszą i posiekaną natką pietruszki. Formować z masy podłużne kotlety. Panierować w bułce tartej i usmażyć na patelni na gorącym oleju na rumiano. Kotlety nabijać na patyczki do szaszłyków. Można dodać ogórek lub inne ulubione warzywo oraz keczup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 28.08.2013 12:01
pomysłowy przepis
Wojt@s
Wojt@s 11.08.2013 20:41
super przepis
Agata3 22.07.2013 11:13
Świetnie się prezentują:)
Mniam 22.07.2013 08:46
Bardzo fajnie wyglądają na tych patyczkach.
Ola1984 22.07.2013 07:49
Przypominają trochę wyglądem chorwackie ćevapcici :) Pysznie podane.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak