Mięsne szaszłyki z owocami

Mięsne szaszłyki z owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • truskawki

  • brzoskwinie

  • mleko

    1 szkl
  • olej

    do smażenia
  • bułka czerstwa

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mięsne szaszłyki z owocami

Bułkę namoczyć w mleku. Mięso wyrobić z jajkie, odciśnięta bułką i posiekaną cebulą. Doprawić do smaku. Z masy formować małe kuleczki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju - najlepiej we frytownicy. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Na patyczki szaszłykowe nadziewać na przemian owoce i klopsiki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

RenataZ-et 26.01.2014 20:45
wyglądają superowo!
AURELKA 10.09.2013 18:19
wyglądają smakowicie
Iwusia 05.09.2013 23:40
coś wspaniałego
pajbek 27.07.2013 13:08
Super pomysł :-)
caralajna 03.04.2013 07:16
smaczna propozycja
reniatka 13.08.2012 10:17
rewelka jeszcze nie jadlam takich
Piotr24 21.07.2012 22:54
spróbuję
motylwe 11.07.2012 16:05
apetyczne
Paweł10 10.07.2012 20:49
pieknie wygladaja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat