Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne sakiewki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 7 szt
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
sól i pieprz
pieczarki 30 dag
tłuszcz do smażenia
papryka marynowana 3 paski

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne sakiewki

Kroki postępowania

1
Kotlety bardzo dobrze rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Mięsne sakiewki foto
2
FARSZ
cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić.
Paprykę również pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, zrumienić. Następnie dodać pieczarki i paprykę, udusić na tłuszczu. Do uduszonych pieczarek i cebuli dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Mięsne sakiewki foto
3
Na środku każdego kotleta nakładać farsz
Krok 3 - Mięsne sakiewki foto
4
Zwijać w kształt sakiewek, zawiązać nitką.
Krok 4 - Mięsne sakiewki foto
5
Sakiewki układać w naczyniu żaroodpornym.
Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem.
Krok 5 - Mięsne sakiewki foto
6
Przed podaniem usunąć nitki z sakiewek.
Krok 6 - Mięsne sakiewki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 19.07.2013 09:18
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak