Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne muffiny z nadzieniem z marchewki i pora

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 400-500 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
marchew pół szt
por pół szt
bazylia świeża 1 łyżka
Natka pietruszki suszona Prymat
ketchup łagodny

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne muffiny z nadzieniem z marchewki i pora

Kroki postępowania

1
Pora myjemy i kroimy w pół plasterki ,marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, bazylię siekamy .Wszystko solimy ,dodajemy pietruszkę i mieszamy.
Krok 1 - Mięsne muffiny z nadzieniem z marchewki i pora foto
2
Mięso mielone przekładamy do miseczki dodajemy jajo bułkę tartą ,sól, pieprze ,majeranek i czosnek granulowany .Dobrze wyrabiamy masę .
Krok 2 - Mięsne muffiny z nadzieniem z marchewki i pora foto
3
Mięso mielone dzielimy na 6 części ,formujemy w kulki .Każdą kulkę rozpłaszczamy na dłoni ,nakładamy na środek porcję farszu i zlepiamy .
Krok 3 - Mięsne muffiny z nadzieniem z marchewki i pora foto
4
Nadziane kulki wkładamy do foremek na muffiny wysmarowane olejem. Wierzch każdej kulki smarujemy ketchupem .
Pieczemy w 180C przez30-40 min
Krok 4 - Mięsne muffiny z nadzieniem z marchewki i pora foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.06.2015 09:03
świetne muffiny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak