Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne kule z nadzieniem serowo pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuki
pieczarki 200 g
ser żółty 150 g
jajko 2 sztuki
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kule z nadzieniem serowo pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Pieczarki obierać i pokroić w małą kosteczkę następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażone pieczarki przełożyć do naczynia, wystudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce i razem wymieszać z pieczarkami
Krok 1 - Mięsne kule z nadzieniem serowo pieczarkowym foto
2
Filety z kurczaka umyć, dokładnie wysuszyć i przeciąć na pół i wzdłuż. Podzielone filety rozbić i posolić.
Krok 2 - Mięsne kule z nadzieniem serowo pieczarkowym foto
3
Na każdy kawałek mięsa nałożyć porcję farszu, zwinąć i spiąć wykałaczkami formując kulę.
Krok 3 - Mięsne kule z nadzieniem serowo pieczarkowym foto
4
Mięsne kule panierować w mące, jajku i w bułce.
Krok 4 - Mięsne kule z nadzieniem serowo pieczarkowym foto
5
Smażyć na rozgrzanym oleju, usmażone przełożyć do brytfanki i zapiekać w piekarniku około 15 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.
Krok 5 - Mięsne kule z nadzieniem serowo pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.01.2017 11:33
bardzo smaczne
berys18 16.11.2016 10:18
bardzo fajny pomysł, wypróbuję
martynkacytrynka 15.11.2016 20:00
Pyszności! Az mi sie jeść zachciało :)
Marta1986 15.11.2016 19:01
bardzo smaczne
Małgorzata92 15.11.2016 18:16
Zjadłoby się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak