Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne krokiety

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
cebula
jajko 2
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól
pieprz
ciasto naleśnikowe
mąka 6 łyżek
jajko
mleko 1/2 litra
sól
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne krokiety

Mięso gotujemy aż będzie miękkie. Cebulkę drobno siekamy i szklimy, czosnek również. Mięso, przestudzone mielimy, mieszamy z cebulą i jajkiem na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Składniki na naleśniki miksujemy, odstawiamy na 30min. Smażymy naleśniki, na dużej patelni, nie za grube.

Nakładamy porcję farszu na naleśniki, zakładamy boki, a następnie zwijamy. Panierujemy kolejno w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rumiany kolor. Do barszczu domowego nieodzowne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 25.07.2012 13:55
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak