Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne kotlety

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 6 szt
jajko 3 szt
cebula 1 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kotlety

Udka gotujemy do miękkości. Następnie ugotowane udka studzimy, obieramy ze skórki i oddzielamy od kości. Oddzielone mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę obieramy, kroimy w drobniutką kostkę. Następnie do zmielonego kurczaka dodajemy jajka, cebulę oraz przyprawy, dokładnie całość wyrabiamy dłońmi. Z gotowej masy mięsnej formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak