mięsne kąski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • pietruszka

    1/ 2 pęczka
  • płatki owsiane

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - mięsne kąski foto
Gotowe kotlety podajemy z sosem śmietankowym, ziemniakami i buraczkami z patelni.
Krok 2 - mięsne kąski foto
Mięso mielone należy doprawić do smaku solą, pieprzem i
przyprawą do mielonego. Wbijamy jajko i dodajemy bułkę
tartą. Pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do mięsa.
Wyrabiamy masę mięsną.
Krok 3 - mięsne kąski foto
Z masy formujemy małe podłużne kotleciki.
Każdy panierujemy w płatkach owsianych.
Krok 4 - mięsne kąski foto
Każdy kotlecik smażymy na chrupko.
Krok 5 - mięsne kąski foto
Tak wyglądają usmażone kotlety.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 25.09.2013 00:49
Super jadło.
pacpaw 06.11.2012 13:03
świetna panierka, efekt końcowy też prezentuje się apetycznie. No może zdjęcia nienajlepszej jakości, ale tylko zachęca aby wpróbować przepis we własnej kuchnii.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat