Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSKO Z SOSEM ŚMIETANOWO KOPERKOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 500 g
woda 1,5-2 l
śmietana 200 ml
koperek 1 garść
cebula 1 szt
por 2-3 cm
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz, sól
mąka
olej do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSKO Z SOSEM ŚMIETANOWO KOPERKOWYM

mięsko według uznania ja użyłam szynki. Umyć po porcjować, posolić popieprzyć delikatnie podsmażamy. W garnku zagotować wodą z kostką rosołową oraz pokropionym porem, podsmażone mięsko przełożyć do garnka a na patelce delikatnie przypalić cebulkę i również dodać do garnka, Całość gotować aż mięsko będzie miękkie, całość zaprawić mąką oraz śmietaną na koniec doprawić i dodać posiekany koperek. pyszny obiadek smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.10.2012 09:27
już dawno nie robiłam
adelajda 13.09.2012 17:20
lubię taki gotowane mięsko !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak