Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsko wołowe z czerwoną cebulką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
mąka 3-4 łyżki
pieczarki 30 dkg
pomidor 1 mały
marchew 1
cebula 1-2
ziele angielskie 3 ziarka
Liść laurowy suszony Prymat 1-3
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsko wołowe z czerwoną cebulką

Mięso umyć pokroić na plasterki i potłuc lekko tłuczkiem. Posypać mąką z obu stron,pieczarki pokroić w plasterki,pomidorka umyć i pokroić w paski. Na patelni tłuszcz rozgrzać i położyć mięso podpiec z obu stron.Dodać ziele i liścia oraz pokrojoną cebulkę na koniec utrzeć marchewkę na grubej tarce i dusić wszystko razem do miękkości na koniec wlać wodę i zrobić sos według własnego uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwiusia055 06.01.2014 20:06
uwielbiam wołowinkę
gusia1000 27.12.2013 12:17
Smaczne jadło.
Małgorzata106 25.12.2013 21:27
pyszne danie
idealme 25.12.2013 20:59
Bardzo smaczny przepis ! :)
Aleksandra/Olcia 25.12.2013 20:25
pycha mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak