Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsko obiadowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
czosnek 3 ząbki
cebula 2 sztuki
bazylia 1 łyzeczka
oregano 1 łyżeczka
papyczka chilli 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do mięsa
woda 400 ml
czosnek 1 pęczek
majeranek 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsko obiadowe

Kroki postępowania

1
mięsoc płuczemy i kroimy w grubszą kostkę
Krok 1 - Mięsko obiadowe foto
2
następnie mięso opruszamy mąką i wykłądamy do woka z nieduzą iloscią tłuszczu, dodajemy obraną, pokrojoną cebulę.. Następnie mięso podlewamy wodą, od czasu do czasu mieszamy. Dodajemy posiekaną papryczkę chilli. Dodajemy opłukany pokrojony czosnek.
Krok 2 - Mięsko obiadowe foto
3
Mięso mieszajac od czasu do czasu doprawiamy solą, pieprzem, papryką, bazylią, oregano i majerankiem.
Krok 3 - Mięsko obiadowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.08.2013 08:53
Lubię takie mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak