Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielony z kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone 1 kg
kukurydza 1/2 puszki
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielony z kukurydzą

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodajemy wyciśniety czosnek, bułkę jaja, i dosypujemy kukurydzę.
Krok 1 - Mielony z kukurydzą foto
2
Dodajemy sól i pieprz i rękoma formujemy kotlety.
Krok 2 - Mielony z kukurydzą foto
3
Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na obudwu stron na oleju.
Krok 3 - Mielony z kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 31.05.2013 21:25
i ja robię
Botwinka 12.11.2012 20:50
też takie robię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak