Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielonka w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa mielonka 300-400 gram
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
liście sałaty
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielonka w panierce

Kroki postępowania

1
Kiełbasę mielonkę kroimy w centymetrowe plastry.
Krok 1 - Mielonka w panierce foto
2
Jajko roztrzepujemy w talerzu, a w drugi wsypujemy bułkę tartą. Plastry pokrojonej mielonki maczamy z obu stron w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczamy z obu stron w bułce tartej.
Krok 2 - Mielonka w panierce foto
3
Takie plastry smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu (margarynę roztapiamy na patelni).
Krok 3 - Mielonka w panierce foto
4
Liście sałaty płuczemy i układamy na talerzu. Na sałacie układamy usmażone plastry mielonki. Tak przygotowaną mielonkę podaję z ziemniakami na obiad.
Krok 4 - Mielonka w panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 31.10.2013 14:04
wygląda smacznie
fotoviderek 26.10.2013 10:29
Fajny pomysł :)
as28 21.04.2013 07:42
ja też tak lubię
gosia56 20.04.2013 16:58
szybkie i smaczne kotleciki
Marta1986 20.04.2013 16:02
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak