Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone zrazy z farszem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka do panierowania
olej do smażenia
kostka mięsna
Na zrazy
mięso mielone 50 dag
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
woda 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
NA FARSZ
pieczarki 12-15 sztuk
cebula 1/4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 sztuka
masło 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone zrazy z farszem

Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki i przesmażyć na rozgrzanym maśle. Oprószyć solą, wymieszać i przestudzić.
Dodać tartą bułkę i jajko, wymieszać, doprawić do smaku.
Dodać też drobno pokrojoną cebulę. Do mięsa wbić jajka, dodać obraną i drobno pokrojoną cebulę, wodę, którą można zastąpić mlekiem i tartą bułkę, doprawić do smaku. Odrywać kawałki przygotowanej masy mięsnej, rozpłaszczać na dłoni, nakładać pieczarkowy farsz i zawijać podłużne zraziki, obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Podlać wodą, dodać kostkę mięsną i dusić ok. 15 minut. Sos zagęścić mąką, do sosu można dodać pokrojone pieczarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 21.01.2014 13:13
bardzo smaczne podobaja mi sie
AnielskaSlodycz 08.01.2014 11:47
zrazy sa super.
usmiech 02.12.2013 16:27
ładnie wyglądają
artur7 29.11.2013 17:54
pysznosci mniam
dagmara020 07.11.2013 11:36
mniam mniam:)
PIOTR11 08.10.2013 11:37
konkretnie i smacznie
Kuchareczka2 02.10.2013 19:07
pyszne zrazy
as28 01.10.2013 10:20
mniam mniam
magdziorka6 01.08.2013 11:20
hmmm... wyglądają bardz zachęcająco
Laila2786 24.05.2013 11:32
hmm bardzo dobre
Aleksandra/Olcia 21.05.2013 16:40
bardzo apetyczne
Pietruszka 18.05.2013 22:12
wyglądają przepysznie
Malgorzata549 17.05.2013 05:07
dobry pomysł na obiad
mysza620 04.05.2013 23:19
oooo chyba trzeba wypróbować
LoLa 02.05.2013 05:55
no no mięsko
Małgorzata106 28.04.2013 17:35
rewelacyjne danie
mysza620 22.04.2013 23:50
wygląda zachęcająco
jerzy3 21.04.2013 23:27
nigdy nie jadłem z farszem
Jodaj 11.04.2013 15:20
wow extra :)
rjustysia 06.04.2013 21:21
Świetnie wyglądają i z pewnością są pyszne :)
Iwona32 03.04.2013 14:49
ciekawy przepis..
Magda24 01.04.2013 21:49
jakie pyszne
mela25 13.03.2013 08:09
smakowite zrazy
Papryczka 09.03.2013 11:59
przepyszny obiadek
agnieszka214 05.03.2013 10:24
bardzo fajne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak