Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone ze szczypiorkiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone łopatka 500 g
cebula biała 1 sztuka
jajko 2 sztuki
Szczypiorek cienki 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
piperz czarny mielony do smaku
przyprawa gyros 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
bułka pszenna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone ze szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Mięso mielone rozdrabniamy w misce wbijamy jajka ,dodajemy wyciśniętą bułkę czerstwą namoczoną wcześniej w niewielkiej ilości wody,cebule czosnek obieramy ze skórki ,cebulę kroimy w drobniutka kosteczkę a czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy posiekany szczypiorek cienki ,doprawiamy do smaku solą pieprzem i przyprawa gyros ,wszystko dokładnie mieszamy ze sobą
Krok 1 - Mielone ze szczypiorkiem foto
2
Formujemy ręcznie małe kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na rumiany kolor z każdej strony aż będą upieczone w środku.
Krok 2 - Mielone ze szczypiorkiem foto
3
Podajemy z sałatą lub mizerią z ogórków.
Krok 3 - Mielone ze szczypiorkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 03.07.2013 08:29
wyglądają apetycznie
Mysiunia 15.05.2013 20:13
bardzo apetyczne :)
Konczi 15.05.2013 19:41
robię podobne i są godne polecenia :) ślicznie Cu wyszły :)
kala9287 15.05.2013 19:27
jeszcze nie próbowałam ale ciekawy przepis
jerzy3 15.05.2013 19:12
szczypiorek do mielonych?tego jeszcze nie widziałem
Olga_SK 15.05.2013 17:43
ja z pietruszką robię - pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak