Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Mielone z ziemnaczkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe
500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
jajko
1
bułka czerstwa
1
ziemniaki
2 sztuki
przyprawy
cebula
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z ziemnaczkami

Cebule kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy aż będą bardzo miękkie. Czerstwą bułkę mączymy w mleku.
Do mięsa dodajemy ostudzona cebulkę i ostudzone ugotowane ziemniaki oraz odciśniętą bułkę i jedno jajko, dodajemy również sól, pieprz, czosnek, paprykę słodka, utartą kolendrę i łyżkę bułki tartej. Całość razem bardzo dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa. Formujemy mielone i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.11.2015 17:17
lubię taki obiadek
w mojej kuchni 15.11.2015 16:00
smaczny obiad podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak