Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z ziemnaczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1
bułka czerstwa 1
ziemniaki 2 sztuki
przyprawy
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z ziemnaczkami

Cebule kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy aż będą bardzo miękkie. Czerstwą bułkę mączymy w mleku.
Do mięsa dodajemy ostudzona cebulkę i ostudzone ugotowane ziemniaki oraz odciśniętą bułkę i jedno jajko, dodajemy również sól, pieprz, czosnek, paprykę słodka, utartą kolendrę i łyżkę bułki tartej. Całość razem bardzo dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa. Formujemy mielone i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.11.2015 17:17
lubię taki obiadek
w mojej kuchni 15.11.2015 16:00
smaczny obiad podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak