Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z serowym oczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1\2 kg
bułka czerstwa 1
jajko 1
cebula 1
czosnek 2 ząbki
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat pół łyzeczki
ser żółty 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z serowym oczkiem

Łopatkę dokładnie umyć, osuszyć. Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Czosnek i cebulkę obrać, umyć, osuszyć. Mięso, kajzerkę, cebulę i czosnek zmielić w maszynce do mięsa. Dodać , jajko, pietruszkę, zioła prowansalskie, i pieprz czarny mielony. Wyrobić jednolita masę. Uformować podłuzne kulki i wyrobic rekoma rowek w który włozyc cieniutkie paski sera zółtego a nastepnie kotlety sklejac , tak by ser nie wypłynał podczas smażenia. Koltlety obtoczyć w bułce tartej, smażyć na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 26.04.2016 23:51
smakowita propozycja
Andrzej132 27.11.2015 19:55
fajny przepis :)
Ewa Wojtaszko 26.11.2015 23:35
robię podobne,są smaczne:)
Wafelek2601 26.11.2015 22:29
Smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak