Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z serem zółtym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka 40 dag
karkówka 40 dag
jajko 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
bułka tarta pikantna
olej do smażenia
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
pieprz
sos sojowy
masło 1 łyżeczka
ser żółty 20 dag
ketchup 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z serem zółtym

Dwa ładne kawałki mięsa mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa wbijamy jajka. Bułkę czerstwa namaczamy , odciskamy i dodajemy do mięsa. Cebulkę siekamy i przysmażamy na złoto. Dodajemy do mięsa. Dosypujemy bułki tartej. Doprawiamy sola , sosem sojowym , pieprzem , wyciśniętym czosnkiem. Mieszamy dodajemy ketchup i pokrojony w kosteczkę ser zółty. Wszystko dobrze urabiamy , mieszamy i odstawiamy do lodówki. Z zimnej masy formujemy klopsiki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 10.08.2013 10:16
Fajny pomysł
Janina 10.08.2013 10:13
Ciekawy smak;)
wedith1 10.08.2013 10:02
Proste, a ile radości :)
Paolcia 10.08.2013 09:57
muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak