Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z serem twarogowym

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa (bez kości) 1/2 kg
jajko 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
przyprawa do zup w płynie 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
tłuszcz do smażenia
bułka 1/2 szt
ser biały twarogowy 10 (mosno odciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z serem twarogowym

Kroki postępowania

1
Umyte, pokrojone na kawałki mięso razem z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułką przepuścić przez maszynkę. Dodać jajko, 2 łyżki bułki tartej, zmiażdżony czosnek, przyprawy, wyrobić.
Krok 1 - Mielone z serem twarogowym foto
2
Pod koniec wsypać pokrojony w kostkę ser twarogowy,
Krok 2 - Mielone z serem twarogowym foto
3
Doprawić do smaku, wymieszać.
Krok 3 - Mielone z serem twarogowym foto
4
Z masy mięsnej formować wałeczki o grubości cienkiej parówki, obtaczać w bułce tartej.
Krok 4 - Mielone z serem twarogowym foto
5
Rumienić na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku
Krok 5 - Mielone z serem twarogowym foto
6
Podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówką.
Krok 6 - Mielone z serem twarogowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 30.11.2013 11:29
Lubię takie dodatki do tradycyjnych mielonych. Z prostego dania można zrobić coś zupełnie zaskakującego.
w mojej kuchni 29.11.2013 23:06
smakołyki z mielonego...
Róża1 29.11.2013 23:02
fajny pomysł !!! na pewno bardzo smaczne:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak