Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z sałatą i parówką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 0,5 kg
jajko 1 szt
cebula 1 szt
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
bułka czerstwa 2 kromki
sól i pieprz
liście sałaty 5 szt
parówki cienkie 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z sałatą i parówką

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, usmażyć na tłuszczu.
Bułkę namoczyć, dokładnie odcisnąć.
Połączyć mięso z jajkiem, cebulą i bułką dokładnie wymieszać.
Doprawić mięso do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Mielone z sałatą i parówką foto
2
Liście sałaty umyć, osączyć.
Parówki obrać z osłonek, przekroić na połowę.
Połowę parówki ułożyć na sałacie
Krok 2 - Mielone z sałatą i parówką foto
3
Sałatę z parówką , złożyć jak krokieta.
Z masy mięsnej uformować okrągłego kotleta, lekko spłaszczyć.
Na środku kotleta ułożyć sałatę z parówką, dobrze zlepiać kotlety
Krok 3 - Mielone z sałatą i parówką foto
4
Kotlety panierować w tartej bułce, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Mielone z sałatą i parówką foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Mielone z sałatą i parówką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 30.06.2013 20:33
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak