Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
pieczarki 200 g
ser żółty 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanka
jajko
sól 2 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 3 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę, jajko, bułkę tartą,sól, pieprz, przyprawa do mielonego. Wszystko dobrze mieszamy.
Krok 1 - Mielone z pieczarkami i serem foto
2
Formujemy kulkę,a następnie ją rozplaszczamy.
Krok 2 - Mielone z pieczarkami i serem foto
3
Na rozplaszczonego kotleta nakładamy usmażone wcześniej pieczarki i ser żółty.
Krok 3 - Mielone z pieczarkami i serem foto
4
Po nałożeniu nadzienia zlepiamy kotleta tak by nie wychodziło nic z środka i obtaczamy bułką tartą.
Krok 4 - Mielone z pieczarkami i serem foto
5
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy kotlety z obu stron.
Krok 5 - Mielone z pieczarkami i serem foto
6
Następnie po obsmażeniu z obu stron przykrywamy i dusimy chwilę. Smacznego!!! :)
Krok 6 - Mielone z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.09.2013 21:27
bardzo lubie
Piotr-21 12.09.2013 20:42
pyszne kotlety
gosia1988 12.09.2013 20:37
lubię takie mielone z dodatkami
Barbara/zuza22_85 12.09.2013 20:23
bardzo smaczne
ana1 12.09.2013 19:46
pyszne mięsko
as28 12.09.2013 19:25
mniam mniam
Michał2 12.09.2013 18:56
mniam, ten serek roztopiony- wygląda apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak