Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z papryką czerwoną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 1 sztuki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
czosnek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z papryką czerwoną

Kroki postępowania

1
paprykę kroimy w kostkę (wczesniej wydrążamy i płuczemy).
Krok 1 - Mielone z papryką czerwoną foto
2
do mięsa dodajemy wyciśnięty czosnek, jajko, bułkę tartą i paprykę
Krok 2 - Mielone z papryką czerwoną foto
3
Miesszamy doprawiamy, formujemy kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju wcześniej obtoczone w bułće tartej z każdej strony.
Krok 3 - Mielone z papryką czerwoną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 11.06.2013 07:25
Ciekawy przepis :)
cooleczka 17.01.2013 15:29
fajna odskocznia od tradycyjnych mielonych
MAR3STA 11.01.2013 16:48
fajny obiadek
Seba 06.01.2013 11:17
super
Wafelek2601 02.12.2012 09:41
Bardzo takie lubię
dianix 30.09.2012 20:21
wyśmienite- te słowa dobrze opisują ten kotlet
kasiaw 30.09.2012 11:30
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak