Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe pół kg
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
papryka czerwona 1 szt
musztarda 1 łyżeczka
cebula biała 1 szt
Czosnek suszony Prymat
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z papryką

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przekładam do miski, dodaję musztardę i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę.
Krok 1 - Mielone z papryką foto
2
Cebulkę kroję w kostkę, wrzucam do mięsa, wbijam jajko, doprawiam solą, pieprzem i czosnkiem, na koniec wsypuje bułkę tartą i dokładnie wszystko mieszam na masę.
Krok 2 - Mielone z papryką foto
3
Z mięsa formuje kotlety i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i sałatką obiadową.
Krok 3 - Mielone z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.08.2015 20:00
robię podobnie
JulkaTomeczek 29.08.2015 19:39
Same pyszności
Bernadeta1 29.08.2015 19:39
smaczne kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak